Emmy Winther TEXTER

Sluta stirra på min kropp

13 december, 2017

Män, problemet är oftast män. Det finns män som sitter och skuldbelägger kvinnor för deras klädsel när de blivit offret i en våldtäktsmans händer. Det finns män som hör att du säger nej, men de bryr sig inte. Det finns män som tror att jag väljer att klä mig i lite kläder för att jag vill ha deras blickar. Det finns män som tycker att kvinnor inte ska klä sig i kort, de finner det utmanande, du passar inte in i deras så kallade flickvänsram, en ram de bygger runt kvinnor angående hur vi bör se ut och bete oss. Jag klär mig gärna i så lite kläder som möjligt när det är varmt ute. Jag gillar inte att svettas och jag hoppas att solen på något vänster ska kyssa mitt bleka yttre, trots att jag är en typisk person som aldrig blir brun. Jag gillar inte att pressa i solen, men jag gillar att sitta i mina korta shorts på en uteservering och dricka något kallt. Jag gillar att sitta där i skuggan utan att mötas av era äckliga blickar.

Sluta ta din frihet att kolla på min kropp, jag klär mig inte i kort för att tillfredsställa dig. Jag blir inte glad när du tutar och skriker från din bil, jag känner mig påhoppad och äcklad. Jag blir inte fnittrig när du går förbi mig och ger mig en kommentar, varför kollar du på mig som om jag vore ett vandrande sexobjekt? Jag känner inte lycka när du råblänger på tunnelbanan med ditt killgäng, jag känner mig nervös och obekväm, varför stirrar de på mig? Känslan när man tror att man har en stor fläck i ansiktet, det är känslan när killar blänger. När jag säger nej till dig och du fortsätter tjata, så sätter du mig i en situation där jag måste ifrågasätta om du är psykopat eller ej. Jag klär mig inte kort för att tillfredsställa dig, jag ska kunna gå naken utan att du som snubbe överhuvudtaget ska tänka tanken att röra mig.

Åkte hem från Malmö i måndags, jag skulle ta flygbussen. Framför mig står två killar, båda tittar på mig och min vän. De kliver på före mig medan jag inväntar några minuter då jag ska säga hejdå till min vän. Jag går förbi dem på bussen och han säger ”jag har sparat en plats åt dig”. Jag tackar, skrattar och går vidare. Istället för att förstå grejen like, ”hon vill inte prata med mig” så väljer han att gå bak i bussen och sätta sig bredvid mig. ”Du är min typ av tjej” säger han följt av andra frågor. Han ber mig ta av solglasögonen för att han vill se mina ögon. Jag stirrar ned i min telefon i hopp om att han ska lämna, men han sitter kvar hela resan och tillslut ber han om mitt nummer. ”Du kunde ha sagt nej” tänker ni men det är inte så lätt att säga nej till en kille som uppenbarligen inte förstår vad ett nej betyder. Jag sa redan nej när jag nekade att sitta bredvid honom. Ge honom fel nummer? snälla, vi alla vet att ni ”ringer upp för att vi ska få ert nummer”, eller att ni snarare ringer för att kolla att vi gett rätt nummer. Förstår ni grejen? vart man än befinner sig så är jag som tjej alltid utsatt av män, av era blickar, av era kommentarer eller er förmåga att verkligen inte förstå vad ett nej betyder.

Tillägg, om en snubbe laddar upp en bild som den här hyllas han som en kung medan jag förminskas och får höra kommentarer som ”slyna”. Yo det här är till er: jag är en QUEEN.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar