Emmy Winther TEXTER

Sluta spotta på dina medspelare

13 december, 2017

Jag tycker det är komiskt hur kvinnor väljer att agera mot varandra på krogen. Jag tycker det är löjligt att vi dagligen kämpa och skriker om jämställdhet, trots det väljer du att medvetet knuffa mig i ryggen. Jag ser inte din poäng. Jag driver inte kontot Emmywin för att inte stå upp för allt jag skriver, jag är en feminist både på internet och i verkliga livet, varför är inte du det?

Jag var glad igår, jag hade en bra dag på mitt arbete och jag fick en skön lön. En bra dag. Ringde Linnea, vilket är en av mina bästa vänner som jag känt i hur många år som helst, samtalet handlade om bubblor och kåken. Let’s go, det blir kul. Trots att min Uber körde världens omväg så var jag på bra humör, fan jag och min bästa vän på krogen är alltid en bra idé. Vi kliver in på kåken och möts av hatiska blickar, som om jag klivit in på någons tomt och försökt sno äpplen. Vi går mot baren, samtidigt som vi beställer så dansar vi. Jag kan egentligen inte dansa men när jag är på riktigt bra humör så dansar jag ändå. Min vän Linnea kan dansa, hon är sexig och grym. Det kommer fram en tjej till mig och frågar ”går ni ut på krogen och dansar sexigt för killars bekräftelse?”. Komiskt att man säger så, komiskt att man tror att jag som kvinna, sminkar mig och tar mig ut på stan för att dansa sexigt i hopp om bekräftelse från en kille. Jag svarade henne med att, ”Hey jag är Emmy Winther jag behöver ingen bekräftelse från män och jag älskar kvinnor. Jag är Emmy, jag är en feminist och jag krigar för girlpower. Jag hyllar fitta, kvinnor och jag äter män levande” Hon svarar med ”oj, vilka fördomar man kan ha, du var inte alls som jag trodde”.

Kvinnor måste sluta hysa agg för att de ser någon typ av konkurrens, det finns inget pris, varför försöker du skapa en tävling? tänk om du den där kvällen hyser agg mot en kvinna som kanske är världens härligaste människa, en person som kan bli din vän för livet, en vän du vill skryta om, tänk om du går miste om den DÄR vännen. Stå upp för era medspelare, du behöver inte älska exakt alla (för tro mig jag avskyr 9/10 människor) men du behöver inte armbåga, knuffas, råka spilla rödvin över någons vita klänning, det jag försöker säga är att du behöver inte bete dig som en oskön jävla häxa. Nästa gång någon puttar mig i ryggen så ska jag svara med ett leende men nästa gång du rycker i toalettdörren så kommer jag med största sannolikhet sparka upp dörren i ditt ansikte och ge dig en läxa om girlpower.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar