BLOGG Emmy Winther

PowerPussy

13 december, 2017

Du är lite ”grabbig” av dig, sa de till mig när jag var yngre. Tiden då allt handlade om killar och man hade intalat sig själv att tjejer var dumma i huvudet. Så himla töntig grej, att gå över till killarnas parti och sedan försöka dumförklara sina egna medspelare. Det var så på den tiden, när jag var yngre, det var killarna som bestämde och det är därför de idag blir livrädda varje gång de möter en stark kvinna.
Inte ens under gymnasiet så talade vi om jämställdhet, om feminism. Allt jag visste var att feminist var något man inte ville vara, vadå? det är typ tjejer som inte rakar sig. Som yngre var det allt att få en komplimang av en kille, idag blir jag mycket gladare när en kvinna ger mig en komplimang. Det var inte förrän årkurs 3 i gymnasiet som feminism kom som smakprov i mitt liv och det tackar jag inte min skola för, utan twitter. Jag har inte alltid varit vis, utan en liten rebell till snorunge på internet. Jag lärde mig dock, nu när det din tur.

Jag är så less på att feminism målas som något negativ, vad är negativ i ett systerskap? det är bland det finaste som finns, att ha kvinnors rygg. Jag är less på att en del tror att feminism handlar om ett visst utseende, feminism har inte 1 utseende, det finns 1000 olika. Blir irriterad när tjejer exempelvis tagga sina vänner i negativa syften i andra tjejers bilder, för att göra narr. Vad fan vinner ni på att hugga en lagkamrat? om du måste försöka trycka ned en annan tjej för att lyfta dig själv så bör du försöka hitta din självkänsla, det gör du inte genom att sparka på någon annan. Jag tänker inte stå och ha din rygg om du envisas om att inte ha min. Girlpower eller mitt nya favoritord powerpussy, är inte något du ska förakta, det är något du ska backa och vara. Vi spelar i samma lag, gör inte ett självmål.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar