Emmy Winther TEXTER

Jag mår psykiskt dåligt

13 december, 2017

Jag glömmer bort mig själv väldigt ofta, trots att jag tjatar om att vara sin egen huvudperson. Jag glömmer bort att jag mår dåligt för att vissa stunder är så himla bra. POFF sa det, någon gång i veckan. Kände mig förbannad, trött, förvirrar, jag har ingen struktur. Ringde min bästa vän och fick knappt ur några ord, men hon är så oerhört stöttande, vi fixar det, jag hjälper dig, min bästa fina vän.
Jag tror att jag mått psykiskt dåligt i över 1 år, mitt liv har varit en karusell, ibland skriker jag av rädsla och i andra stunder pirrar magen av lycka. Jag har levt ett väldigt stressigt liv och det har kommit till den punkt att jag vill fly. Jag började gråta på mitt arbete utan någon direkt anledning, kände mig bara frustrerad och utmattad. Jag har haft mina taggar utåt länge nu, för länge och imorgon, imorgon måndag på vår nationaldag så är det dags att vända blad och ta tag i alla problem som utvecklar den här ilskan samt stressen inom mig. Jag behöver lugna min själ, eller rättare sagt rädda min själ.

Jag skäms när jag pratar om att jag mår dåligt, jag skäms när jag ber om hjälp eller visar mig svag. Det känns som att jag blottar mig och nu kan alla håna mig. Det är så himla fånigt och framför allt dumt att jag tänker på det sättet, alla människor är svaga ibland och alla människor behöver ibland en extra hand, eller en axel att gråta mot. Jag vet att enda sättet att börja må bra igen är att erkänna att man mår dåligt. Nu mår jag dåligt, jag har erkänt och nu kan det bara bli bättre. Det är inte fånigt att vara svag eller att springa i motvind, det är mänskligt, mänskligt. Inte imorgon men inom en snar tid så kommer jag än en gång titta tillbaka och tänka att jag överlevde, det är de här testen som senare i framtiden formar oss till starkare individer. Ibland faller man till marken, antingen ligger du kvar där eller så reser du dig.

Jag kan inte alltid vara er superkvinna för jag är bara en människa. Just nu behöver jag fokusera på mig själv, för hur ska jag kunna hjälpa er om jag knappt kan hjälpa mig själv. Det är dags att vända blad.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar