BLOGG TEXTER

HUR VÅGAR JAG SLÄPPA IN NÅGON PÅ DJUPET?

13 december, 2017

Hej Emmy! Alltså, följer dig på twitter och gick in på din blogg och du är så jävla grym! Ser upp till dig så otroligt mycket och det du gör, det är fantastiskt! Du är fantastisk!

Jag tänkte faktiskt fråga en grej för du är ju jävligt klok. Jag har ett problem: jag har så svårt för att skapa nya relationer och speciellt med killar. Sen mina föräldrar skildes för 6 år sedan så har man ju lärt sig att vem som helst kan krossa dig, även den du älskar mest och som du alltid trodde skulle backa dig. Idag är jag 20 år och har fortfarande aldrig gett mig in i ett romantiskt förhållande. Ett one night stand är inga problem men jag vågar inte något med någon som jag tror jag kommer träffa igen liksom. Jag har ju träffat någon som jag vet gillar mig men hur fan ska man våga prova? Det känns som att intresset är där nu men inte om han lärde känna hela mig för jag kan själv inte hantera mig ibland, och om jag inte vågar erkänna mina egna känslor för mig själv hur ska jag då kunna låta någon annan komma så tätt inpå? Jag vet inte men, det kändes bara som att du var rätt person att fråga.

Hej girl och tack så supermycket!
Vet du, jag har suttit i din båt och jag satt säkert där i 21 år. Jag tyckte att det var kul att träffa killar bara för att ha någon, men klivet in i ett förhållande var bland den läskigaste tanken. Att någon skulle komma en in på djupet, att presentera en kille för min familj och faktiskt öppet älska en människa. Aldrig i livet, tänkte jag då. Klart att man sneglade på andra med förhållande och kände en viss avundsjuka, medan man själv var en fegis som inte vågade släppa in någon.

Tiden att lära känna och rädslan för att bli sårad, jag tror att det är därför vi omedvetet, eller medvetet, backar ett steg. Tankar skrämmer oss, vi ser hur andra har blivit sårade och vi kanske tom, själva blivit djupt sårade en gång. Jag har tänkt på det här jättemycket, eller snarare, jag tänkte på det. Jag blev ofta irriterad på killen jag träffade då han inte förstod sig på mig, men samtidigt så gav jag honom aldrig möjligheter att förstå mig. Att förstå mig på djupet. Jag är både en enkel och komplicerad människa, komplicerad i de fall där man inte förstår hur jag fungerar och superenkel när man väl känner mig. Att öppna upp sig, spräcka bubblan och blotta sig är självklart väldigt läskigt. Men, det är också en befrielse. Helt plötsligt behöver du inte förklara varför du agerar på ett visst sätt för han förstår. Han förstår dig och han förstår ditt beteende.

Att lära känna en människa tar sin tid, jag brukar ofta säga att människor visar sitt rätta ess efter 3 månader. Känner man att det faktiskt pirrar i magen, så varför inte ta chansen? Jag hade mitt första förhållande förra året, alltså året jag fyllde 22. Jag vet faktiskt inte vem som blev mest paff, jag eller min mamma. Helt plötsligt öppnades en helt ny värld för mig. En pojkvän, en trygghet och ett helt perfekt förhållande med en perfekt kille. Allt det där som tidigare kändes jobbigt, att t.ex, släppa in en människa hos min familj, var absolut ingen svårigheter. Här är killen jag älskar och här är min familj. Jag  var trygg med honom, allt det som kändes svårt blev plötsligt väldigt enkelt.

Allt i livet handlar egentligen om att våga chansa, men såklart får man inte glömma att vara försiktig. Ens hjärta, som tidigare nämnt, är ömtåligt och så även ens tid. Om du i dagsläget faktiskt tycker om en kille på riktigt, så varför inte ta chansen att låta honom lära känna dig på riktigt? jag lovar dig att det sitter gamla damer på ålderdomshem där de fortfarande känner att de inte kan hantera sig själva. Alla har vågor i livet, alla reagerar olika på grund av situationer vi gått igenom men det är inte en anledning till att bromsa. Om han inte gillar dig för den du är, alltså även dina brister som vi alla människor besitter, så låt honom gå sin väg. Det är inte din förlust utan det blir snarare en erfarenhet, eller en smak på livet där du testar att släppa in en människa. En människa som inte bara är en vän. Let’s go girl, det kanske blir din livskärlek.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar