DIN HÄNDELSE

hon har händerna fulla med bevis men mannen blir frikänd

13 december, 2017

​Hylla inte mig, hylla kvinnorna som vågar tala. Hylla dem kvinnor som levt i tystnad på grund av skam, de som inte vågat tala då de skuldbelagt sig själva. Det är samhället som lärt oss att bortse, att tänka och skylla på oss, på vår klädsel, beteende eller tillstånd. Det är män som tyglat kvinnan in i den här fällan, att de ska få göra vad de vill med våra kroppar och att vi ska få stå för konsekvenserna. Det finns inga ord som kan förklara hur svag man känner sig i stunden, eller hur många tankar som bollar runt i huvudet, en utmattad kropp och en känsla som skriker äcklig.

Ska jag anmäla tänker en sida av huvudet medan andra sidan berättar att det inte finns någon mening. Ett offer till en våldtäktsman vandrar trasig på gatan, hon har händerna fulla med bevis men mannen frikännes, kvinnan var inte tydlig när hon sade nej. Kvinnor utsätts för sexuella brott överallt, jag såg att någon ”G” kommenterade att han minsann inte hade någon tjejkompis som hade blivit utsatt på tunnelbanan. Jättebra för dig G, men den gången en man tog sin frihet att greppa tag om min rumpa i rusningstrafiken, ska vi bortse från det? han ville kanske bara ta på min rumpa och jag som kvinna ska bara stå där, acceptera läget, han är bara en kille som gillar kvinnors bakdelar.

Jag vill inte leva i ett samhälle där ni inte ser det här som ett problem, jag vill och jag önskar att män ska förstå allvaret. Mitt syfte av att sprida andra kvinnors ord och berättelse är att få ett att inse allvaret, att inse att tre små bokstäver ska få dig att backa, ett nej. Jag vill att ni ska förstå varför kvinnokampen är så pass viktig och jag vill inte höra på ert skitsnack om att män också blir utsatta. Ingen ska bli utsatt men det ändrar inte på fakta bakom dem 98 procent av alla sexbrott som begås av män och då vill jag tillägga att mängder av sexbrott inte ens anmäls. Den här veckan och framåt så kommer jag fortsätta med det jag gör i dagsläget, jag vill att ni läser och förstår. Tack till alla kvinnor som vågar berätta, systerskap<3

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar