BLOGG Emmy Winther TEXTER

Fuck ditt Ideal

13 december, 2017

Vår, det är vår i luften. Du känner hur lyckan sprider sig i din kropp, du ser hur människor lyser upp och livet känns bara riktigt skönt. Vi går mot sommar, ledighet, alla uteserveringar och sommarställen blommar ut. Fan vad fint livet känns. Du går in på instagram och bläddrar i ditt flöde, där rullar det upp bilder på vackra kvinnor. Kvinnor du vill efterlikna, kvinnor som äger allt, pengar, kändisskap och den perfekta kroppen. Den perfekta kroppen, fan det är sommar snart och jag är inte i form. Du känner hur ångest börjar klä din insida, du känner helt plötsligt att du inte duger, du känner dig stressad och lyckan över vårens ankomst är inte längre lika rolig. Du blänger mot din spegelbild, du känner avsky, du hittar ytterligare fel och säger högt ”Varför kan jag inte se ut som dem? kvinnorna på instagram? varför föddes jag i denna kropp?”. Ytlighet, vi lever i ett ytligt samhälle som är en svår motståndare i boxningsringen, det är en vältränad person men om du slår rätt så vinner du matchen.

Jag är Emmy Winther, vem fan är du? om jag tränar? ibland, inte för att bli smal utan för att finna energi. Om jag följer modeller och dylikt på intagram? några, jag hyllar dock dem istället för att försöka efterlikna dem. Vem fan är Emmy Winther? jag är en tjej som en gång var väldigt osäker, mina bröst är små, mina tänder är snea, min näsa är lite krokig men hey that’s me. Vi alla ser olika ut och fungerar olika, det är hela poängen med att vara en unik individ. Varför vill du se ut som någon annan, när du kan vara dig själv?

Jag kan förstå om man lever med ett jättekomplex som man vill rätta till, men hela den här hysterin kring plastikoperationer är i mina ögon endast sjuk. Du kommer inte bli nöjd, du kommer endast fortsätta hitta fel på dig själv. Mitt tips är att intala och förstå, att du behöver inte läppar som Kylie för att må bra, du behöver älska dig själv och finna din självkänsla, att jämföra sig själv med andra är det dummaste du kan göra. Att bry dig om vad andra tycker är något som ständigt kommer påverka din vardag, vilket kommer resultera till att du avstår från saker som du egentligen gillar. Det är sommar snart och du behöver inte hetsträna för att känna att du ska platsa in på stranden. Jag skulle istället säga att du behöver intala att du icke behöver vara en pinne för att må bra, du behöver inte leva efter samhällets vidriga ideal. Som Citty Costas sade, ”istället för beach 2016 så satsar jag på bitch 2016”

Att vara ”attraktiv”, är inte ett utseende, att vara självsäker innebär inte att du behöver fylla din kropp med massa giftigt skit eller att banta dig på grund, att vara attraktiv är att varje dag vakna och känna, but hey that’s me.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar