BLOGG Emmy Winther TEXTER

DET ÄR INGEN FÖRLUST

13 december, 2017

FUCK, vad irriterad jag blir ibland när jag läser saker på internet. Jag försöker ofta ta några djupa andetag och tänka ”men de lär sig”. Ibland vill jag bara trycka in min hjärta i era huvuden för att få er att förstå saker, för att få er att se saker från mitt perspektiv. Jag må vara 22 år men om det något jag är så
är det vis.
”Jag förlorade mina vänner när jag blev mamma” något i den stilen läste jag idag. Min första tanke var 1: varför postar Aftonbladet shit like this? 2: varför tror hon att det var en förlust, en förlust när hennes så kallade vänner valde att icke stötta hennes val? Jag ska lära er en sak. En vän är inte en person som trycker ned dig, en vän är någon som alltid stöttar dig i dina val och nej nu menar jag inte dålig val så som knark, fuckboys och allt annat dylikt skit som hamnar i liknade kategorier. En vän är en person som ger dig kritik när du behöver men som alltid oavsett vad står bakom din rygg. En vän är inte en person som lämnar dig i jobbiga situationer utan hen sitter där bredvid och säger ”Fan, nu satte vi oss i en jobbig situation men vi har trots allt varandra”. En vän är en person som finns där för dig när du behöver, så som du finns där när din vän behöver dig.

Det är ingen förlust att förlora en människa som får dig att må dåligt, det är snarare en lättnad som du förr eller senare kommer förstå. ”Vi kanske aldrig var så bra vänner” kommer du tänka och rätta mig om jag har fel, vilket jag nästan aldrig har men det är exakt den meningen som just nu bollar i ditt huvud, vi kanske aldrig var så bra vänner. Ibland bygger man upp en bild om hur man är i en relation, som om man är ett dream-team men bakom stängda dörrar så skriker det inte glitter och glamour, mer i liknelse med en hamburgare på Mc Donalds. Du har byggt upp dessa förväntningar som reklamen gett dig men när du väl lyfter det där lilla locket så ja, ni alla kan säkert avsluta den meningen utan mig. Herregud vad jag uppskattar mina jämförelse ibland. ​Du är värd det bästa, du är värd allt som får dig att må bra och om en person får dig att känna dig illa, vänd din klack och gå. Det är ingen förlust, det är jackpot.

Jag vet vilka mina vänner är och jag vet vilka mina bekanta är, lär dig skillnaden. Mina vänner är personer som vet att jag vill vara ensam när jag mår dåligt men oavsett så skickar de minst ett sms med kärlek. Mina bekanta är de personer som jag råkar möta på stan, vi utbrister ”MEN GUD VI MÅSTE SES” men vi båda vet att nej, ingen av oss kommer att höra av sig.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar