Emmy Winther TEXTER

DET ÄR ALDRIG FÖRSENT FÖR FÖRÄNDRING

13 december, 2017

Det är inte svårt att göra en förändring, speciellt inte när det kommer till ett beteende. Det är inte omöjligt att sluta vara bitter, att blomma upp och känna glädje. Det går att ändra beteende som sårar andra och skadar. Vilja har alla, det handlar egentligen bara om att förstå sina dåliga handlingar.

IMG_4217Ibland känns det som att inget i världen motiverar, inte ens en släng av solsken mitt i den gråa hösten. Man vill gärna isolera sig, inte vistas. Du vet att du sårar folk, skadar dig själv, men du gör inget åt ditt beteende. Du känner ofta att du skiter i allt, men det är inget vettigt beslut, att skita i allt. Att inte respektera din omgivning, visa den respekt till dina nära som de förtjänar. Du kanske inte har någon motivation, men du har en vilja. Det är dags att bita i det sura äpplet, ta smällen och förändra dig.

Det är aldrig försent att förändra ett dåligt beteende. Med dåligt beteende menar jag alltså saker du gör som ger dig ångest. Du får ångest för att du kanske fattar dåliga beslut som gör någon annan ledsen. Absolut, du kan i stunden känna att du bara vill skita i allt, du vill ligga under täcket för alltid. Men, förr eller senare är det dags att stå för konsekvenserna, du kan inte alltid skylla på alla andra.

Förstå när du gör fel, hitta inte ursäkter till varför. Acceptera när en nära berättar att du gjort personen ledsen, be om ursäkt istället för att ignorera. Hitta din vilja i att bli en bättre människa. En vilja har alla.

You Might Also Like

Inga kommentarer ännu

Lämna kommentar